Monday, February 15, 2010

Khasiat Kuning Telur

Sebenarnya, bersempena dengan cuti yang panjang ni, waktu tu rasa cam terhad sangat. Lagi-lagi bila balik kampung.. oho, saya di JB sekarang ni.. =) kepada member2 blog yang dh visit and follow, nanti bila saya ada masa terluang, saya akan terjah ke blog korang k.. hehe papepun, ni ada petua-petua yang saya rasa nak kongsi untuk korang semua..

telor

Caranya ialah dengan campurkan kuning telur dengan beberapa titis susu segar yang belum diproses. Kacau sehingga sebati dan sapukan ke seluruh muka dan leher. Gunakan ia pada waktu pagi dan malam, dengan cara membiarkan ia selama 20 minit sebelum dicuci dengan air suam. Hasilnya, selain dapat menghaluskan kulit wajah, ia juga menghindarkan garisan-garisan kendur di wajah.. InsyaAllah~ :)

7 comments:

~attahrel~ said...

good info though..tp kn kak..x berbau ka tu..dah la kuning teloq..+ plak lg ngan susu segar...woooo.ngeri3!!!

jajarina said...

attahre3--> berbau.. hehe if xnk berbau, pkai telur ayam kampung..

Akif Mazlan said...

petua awek ayu yer?
kalau lelaki mcm mana pulak erk?

3.z.z.3 said...

abis la mak marah sbb slalu curi telur ayam dia kat dapur...

~ نورحياتي ~ said...

hahahaha..
nak try la petua ni tau.. :)

SiTikus said...

Huishhh....berbau telor la muke neh. Mmg tak thn bau telor, bleh myebabkan muntah b'panjangan..haha

jajarina said...

akif--> awek ayu?? hahaha kalo laki, erm, tak sesuwaila petua ni.. kang x memasal jadi auuww~ :P

3.z.z.3--> adeih~ jangan la amik bebanyak telor tu... hehehe

hayati--> try.. jangan tak try k.. ehehehe =)

sitikus--> hahaha.. memangla.. dat's y ade quote "beauty is pain" ^__^

Related Posts with Thumbnails