Monday, January 18, 2010

euw, ape ni???


ape ni?? cube la korunk teka ape menda alah ni?? haha :D

sebenarnya, ni la die buah getah..
haha.. aku sendiri jakun okay.. :P
yela, buah ni mne nak jumpe lagi zaman2 sekarang ni..
ni pun aku jumpe kat ceruk balik pulau sane.. hahaha :D
n if hubby tak cakap, konpem aku tak tawu ni ape menda.. hahaha :P
sian okay jadi bdk bandar ni.. aHakS~

21 comments:

cikgu isza said...

a ah lar, lama x jumpa biji buah getah ni... rindu lak..

::aMaD:: said...

buah getah main hentam2 smpai pecah oleh budak2 kg.hehehe. i was la one of them. but not now =p

shazika said...

hahaha
aku ingatkan watermelon td

Zuewairy said...

biji getah;)

pikaka said...

haha.biji getah.time kechik2 dlu.klo blek kg.mesti kutip biji getah nie wat main batu seremban la.men pecah2 la ngn kzen2.haha

Pisyek said...

da lama x main biji getah nih.. hohoho..

Sharinginfoz said...

apa kata kita makan buah ni... boleh tak????

Afiqah, Apasal Nangis????

Jom Esso Card

♥akukahmilikmu®♥ said...

jaja...tau ni biji getah..dulu sara suka main biji getah nie.masa kecik..

mie said...

aduhai...
br nk teka...
dh bg jawapan nya....
buah ni la yg gue slalu guna buat baling orang masa kecik2 dl..
hahahaaaa

-HanaMichi- said...

ja,this is kindda my childhood toy..tau mcm mn main? gosok buah getah ni kat simen bg panas..pastu letak kat tangan kengkawan..sape jerit paling kuat dia kalah..hahahha violent x?

kawie2020 said...

dulu selalu gak main biji getah nih sampai gaduh2.. hehehhehehehe

cik EPAL said...

ni boleh makan kan?? :)

~aSHa~ said...

dulu masa kecik2...arwah nenek ada kebun getah..so selalu ar jumpa dulu..skrg kebun tu pun dah takde...so lama dah ler akak tak jumpa...

dik duk jumpa kat balik pulau mana?

jajarina said...

owh, ramai rupenye yg knl buah getah ni TP cm org pggil biji getah.. mne 1 ntah yg btol, cheq pun x tawu.. haha

ade yg kate leh makan?? jap, leh makan ke buah ni?? isk, saye pun x tawula wahai kengkawan smue coz 1st time nengok buah ni ha.. huhu

buah ni rupenye leh main mcm2 ek.. haha
bru twu.. ade yg wat gosok2 la (hanamichi, agkla violent okay... ngahahahha =D), ade yg wat baling2la cm mietos bin dongeng tu, ade yg wat batu seremban la.. hahaha.. best best.. hubby lak ckp, dolu2 die main buah ni wat helikopter.. ntah cmne rupenye, cheq pun x dpt bygkan.. hahaha

kat fb, aku ckp kt dorang yg ni telur ular sawa.. boleh??? ngaahahaha mcm2 reaksi.. ngee~ :P

BezBuddy said...

haha..memg kesian xkenal biji getah...mainan ak waktu kecik2 dlu =D

Miss Mully said...

Susah tu nak jumpa biji getah ni..
kat kampung2 leh la dpt..

naiemz said...

hihihi...ingatkan bola golf alaf baru tadi..hihih

hadjie said...

Sempat juga main biji getah masa sekolah tadika. Sekolah sebelah kebun getah, senanglah cari. Budak sekarang manalah hendak kenal.

touyakaruma said...

Biji getah .. lama tak jumpa

Dak Wan said...

Adik ber4adik buah kerdas gak ni. Boleh jadi merah wooo kalau gosok laju2. Hehehe

Ummi Fitrah said...

he he, sekarang banyak orang taman pokok getah coz getah mahal ni...
ada satu spesies buah yang sama corak cam buah getah iaitu buah jarak tapi buahnya agak kecil.

Related Posts with Thumbnails