Tuesday, July 6, 2010

pencuri ke mat gian??

lamenye tak update blog.. huhu.. sekarang ni, rasenye mase cam terhad sangat.. kalo di ikutkan hati, memang macam-macam nak story ngan korang tapi slalu je cam tak sempat..

papepun, tadi jaja dpt call dari my sis.. btau pasal umah parents jaja yg kat JB tu, dimasuki pencuri.. hoh~ seriously, terkejut badak and paling mengejutkan, bilik jaja yg kt umah mak tu, habis digeledah.. kalo diikutkan cerita dari my sister, almari baju, almari solek, laci-laci smue yg kat dalam bilik tu, habis berterabur.. and wat mase ni, jaja tak ingat la ape barang berharga yang jaja da tinggalkan kat dalam bilik tu.. hopefully, takde pape kot.. ni pun still ngah refresh balik, kot ade tetinggal anything yg berharge kan.. huhu

pastu tadi, after tepon my mom, rase lega ckt.. yela, alhamdulillah smue ahli kuarge selamat and takde pape coz kejadian ni berlaku mase my parents takde kat umah.. herm, ape yg penting, jaja cam pelik la.. pelik sebab juz bilik jaja jek yg digeledah.. bilik lain, smuenye tak.. huhu.. tu kije org yg FANATIK  ngan jaja ke?? (haha.. prasan je la kan.. bajet cm femes la sangat.. bluek~ ;P)  tapi, target jaja yang wat tu, mungkin mat gian kot yg hanye mencari cash money, sbb alhamdulillah brg2 lain yg berharge msh ade.. cth: DVD player, digital camera dsbgnye.. TAPI lagi, kesian kat mak jaja coz beg kije die hilang + dalam tu, ade dokumen2 penting+kunci ofis smue..herm, xpela mak.. kite REDHA je la ye.. mungkin dah xd rezki dan orang yang wat tu, pasti akan mendapat balasannye kelak..

huhu.. ape yg pnting, pengajaran tuk jaja dan kite smue, pasni, diharapkan smue lebih behati2 k.. kunci umah betol2… kalo bole dighaibkan umah tu dari mate orang2 yg berniat jahat, lagi baguskan?? hahaha.. kalo camtu, kena menuntut ilmu kot.. pe yg penting, tawakal jela kan kalo dh kuar umah tu.. and kalo menda dh nak jadi, redha je la kan.. tapi jgn lupe, police report STILL kne wat gak.. hehe.. okay, renung-renungkan dan selamat beramal.. ngee~ :D

2 comments:

aleen adela akoo ^_* said...

seb baek sumenye ok.xde yg dcederakan ke ape.kes yg sker cederakan org nih yg paling gerun skali.hu3

jajarina said...

tu la aleen.. alhamdulillah smue org xd pape..
biasenye yg jns cedera2kn org ni, mmg jns yg dessperate sgt kot.. ish, mintak simpangla kan..
mudah2an menda2 cmni dijauhi dr kita semua..amin~

Related Posts with Thumbnails