Sunday, May 9, 2010

Gempa Bumi.. takut… :(

okay, ni crite real..

9 Mei 2010

tadi mase jaja ngah sibuk ngan lappy (lappy ni, lappy fara.. ehsan dari die tuk meminjamkan pd jaja.. hehe TANX Fara.. ^^,) dok tengok-tengok FB, suddenly trase ke kiri, ke kanan, ke kiri ke kanan, kiri kanan.. pastu jaja tengok tingkap ngan air laut kat depan ni, tengook, cam takde pape.. tapi still rase lagi ke kanan, ke kiri.. kawan-kawan yg kat FB mungkin da prasan yg jaja da shoutout pasal gegaran tu.. mase tu, dalam pukul 2.15pm.. pastu, jaja try bangun dari krusi coz nak g ruang tamu tengok baby dalam buai.. nak jalan pun tak boleh.. pening.. rase cam kat angkasa, coz jalan terhuyung-hayang..

pegi dapur, tengok tangki air kat toilet berkocak sampai melimpah.. pegi depan kat ruang tamu, tengok baby still nyenyak dibuai mimpi.. jengah kat tingkap tengok jiran tetangga smue.. kecoh.. mmg kecoh 1 flat and da beberapa jiran dah turun ke bawah.. jaja?? jaja panik kat dlm umah coz hubby ngan aiman xd.. dorang g mancing.. ingat nak tepon hubby, tapi teringat yg hp die dh kne lenyek kete aritu.. aduyai~ tawakal je la kat dalam umah ni..

dalam hati tawakal, dalam kepala otak lak, pikir yg bukan-bukan.. flat ni nak runtuh ke?? CHOY!!~ nauzubillah, mintak simpangla deknon.. yela, sebab kedudukan umah jaja ni, betol2 kat tepi laot.. plak tu, kalo jaja nak lari slamatkan dri, mmg tak sempatla gamaknye, coz jaja kat tingkat 10.. mau jenuh nak trun tangge tu.. huhu

akhirnye, pukul 3 tadi, hubby pun balik.. Alhamdulillah.. and keadaan pun mse tu dah reda.. gegaran tu, lame gak jaja rase.. adela dalam 2,3 minit camtu.. pastu, baru je tadi, dengar brite kat TV3 yg sebenarnye, ade gempa bumi berlaku kat utara Sumatera. ish, menakutkan.. sangat-sangat menakutkan.. jaja yg juz rase gegaran ni je pun masih trase pening-pening lalat.. diorang kat sane tu, camne la agaknye yek.. harap-harap, gempa yang tadi tu, takde melibatkan kemalangan jiwa. Ape-ape pun, malam ni, kita tengok brite tuk mengetahui berita  yang selanjutnye.. korang jage dri slalu!!

 

 

*tetibe teringat kawan-kawan yang further study kat Indon tu.. Eni, Arina, hopefully korang xd pape yek..

1 comment:

TiTin said...

salam, jaja..

titin tak rasa ape2 punn..hehe...
btw, tin arap jaja tak ape2 kannn...

Related Posts with Thumbnails