Tuesday, August 10, 2010

apa salah mereka???

Pagi semalam, masa nak pegi pasar beli sayur, kecoh lagi kat area umah ni sebab da janin sebesar tapak tangan yang dah cukup sifat dijumpai dalam tong sampah.. :(

kesiannye baby tu.. and lagi kesian sebab janin tu dipercayai mungkin dicampak dari tingkat atas sebab ade kecederaan kat kepala die..

je_02.1[1]

kejamnye… =(  kalo taknak, janganla buang sampai camni.. sedey+kesian+sebak+tak sampai hati tengok pic atas tu… :’(

tuk berita selanjutnye, bole klik kat link bawah ni..

UTUSAN online

HARIAN METRO online

dan tuk harini, ade lagi kes pembuangan bayi ni.. tapi kat Perak lak area Tanjung Rambutan sane..

je_01_1yang ni lagi kesian.. lahir cukup sifat semua, tapi disumbatkan kapas kat lubang hidung lak.. pastu dibungkus dalam plastik hitam.. Ya Rabbi, KEJAM yang amatla mreka ni… :’(

UTUSAN

HARIAN METRO

makin hari, makin menjadi-jadi kes pembuangan bayi ni.. ape tak kesian ke tengok baby secomel camtu pastu dibuang2 lak.. manela peginye sifat kasih sayang mahupun simpati dorang ni??

4 comments:

aleen adela akoo ^_* said...

astaga..yg sumbat idung 2 sbb baby 2 da meninggal awl2 ke,atau memang sengaja maknye nak suh anak die 2 mati?ya Allah..klo bg kat pusat kebajikan kan lagi bagus.

kodok hijau the ghost writer said...

bila manusia lupa apa itu dosa dan pahala

apa itu syurga dan neraka.

makna hidup ini hanya sekadar menghirup oksigen semata mata

Maey said...

Sedih sekali....
Minta permission utk post tajuk n picture ni dlm blog sy.
http://www.lunduzextreme.net/2010/08/apa-salah-mereka.html

jajarina said...

aleen--> x pastila samada bby tu meninggal awl2 or tak, tapi jaja rase mak die yg sumbat kapas tu mase buang kot.. agaknyela.. herm, dorang ni budus.. ops~ sbb tu mne nk pk anto umh kebajikan tu smue aleen..

kodok--> memang dok.. dorang ni mmg dah tak takut langsung kot.. agknye sbb dorang pk Allah S.W.T tu maha pengampun, jadi bile nyesal jek tobat.. padehal, x tawu yg kematian tu akn tibe bile2 mase je.. jgn sampai x sempat betobat dahla..huhu

maey--> bole je.. same2 kite amik iktibar yek

Related Posts with Thumbnails