Tuesday, June 22, 2010

mimpi banjir

pic credit to http://www.ilovecandid.com/2009/12/16/funnycandid-sleep-picture/

mimpi.. korang semua konpem penah mimpi kan.. sape yang kate tak penah mimpi tu, hoh, memang gile pembohong.. tak kirela, nightmare ke, tak nightmare ke, wet and dream ke.. hahaha..

wateva pun, seriously jaja bukan jenis manusia yang slalu ingat mimpi.. plus slalunye mmg langsung tak hirau pun, mimpi ape.. tak kisahla mimpi menakutkan ke, mimpi kena kejar ular ke, mimpi panjat gunung ke atau sebagainye.. sebab dari dulu jaja slalu pikir, mimpi tu juz mainan tidor.. so, don’t take serious..

TAPI, semenjak kenal and hidup ngan Incik Ipen ni, pendirian tu berubah ckt.. sebab, die slalu cakap.. mlalui mimpila, sebenarnye kita boleh dapat petunjuk..

so, dipendekkan cerita.. baru-baru ni, Incik Ipen ada mimpi yg die redah banjir besar.. kalo mengikut kate2 orang-orang yang alim, mimpi Air atau mimpi banjir, biasenye membawa  maksud akan mendapat rezeki.. huhu.. jaja yg dengor ni pun cam, yeke?? amin~ mudah-mudahan la kan.. rezeki ape tu, Wallahualam..

korang yang mane penah mimpi air atau pun banjir, maksudnye, adelah rezki akan dtg tu.. insyaAllah~ :) ikutkan ade lagi crite pasal mimpi ni sebenarnye, tapi nanti-nantila yek..  nanti jaja story lagi pasal mimpi ni k..

9 comments:

Hapiz Rahman said...

hehehe... aku penah mimpi kena patuk ular.. camne? haahahaha

jajarina said...

hapiz, agak2la kan mimpi ko tu... hahaha.. takkan la da org pempuan lak yg masuk minang ko.. hahahaha =D

nabilah_2908 said...

Yupp..betul tu...if kita mimpi tntg air..itu tndanya rezeki..insya'Allah.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
TOY STORY 3

DuniakuAbstrak said...

kat asrama dulu pernah mimpi dihempap batu, sesak betul nafas bile bangun rupa2 nya member tindih..hampeh btul..

kodok hijau the ghost writer said...

kalau mimpi basah apa maksudnya kakak? :)

Hapiz Rahman said...

abstrak: membe ko senghal.. hahaha

maisyara Pot! Pot! said...

ku selalu mimpi kena patuk ular. ape maksud yea erk? xD

jajarina said...

nabilah--> ha kan.. betul kan.. ehehe

DuniakuAbstrak--> hahaha.. sengal gile!! =D

kodok--> mimpi bsh?? hahaha.. die sndri dh tawu, lg nk tnye... hakhakhak :P

maisyara--> slalu ke?? YEAY!!! bgusla.. pasni leh mkn nsi minyak mai.. ngee~ :D

jajarina said...

nabilah--> ha kan.. betul kan.. ehehe

DuniakuAbstrak--> hahaha.. sengal gile!! =D

kodok--> mimpi bsh?? hahaha.. die sndri dh tawu, lg nk tnye... hakhakhak :P

maisyara--> slalu ke?? YEAY!!! bgusla.. pasni leh mkn nsi minyak mai.. ngee~ :D

Related Posts with Thumbnails