Sunday, June 20, 2010

Ayah, kaulah inspirasiku..

tadi baru je pas tengok cerekarama, Sutera Di Sebalik Wajah..      Ya Allah, touching sgt2.. sampai nangis-nangis bile tengok part yang akhir skali mase Rosyam Nor kne langgar tu.. huhu dan nasib cerekarama tadi start lambat ckt, so sepanjang jaja tengok tv tadi, takdela gangguan coz ank2 dh tidola katekan.. tu yg feeling habes sampai nangis-nangis.. huhu papepun, crite tu mmg best! layak tuk dpt award..

biasenye, majoriti anak-anak slalu lebih rapat dengan mak… tapi tak bermakna kalo rapat ngan mak, ayah dilupekan.. tol tak? cam jaja, sejak kecik memang rapat dengan kedua-duanya skali.. walau pun ayah jaja tu garang tapi die sebenarnye penyayang. Anak murid die pun tawu, dalam kegarangan die, ade gak lawak-lawak sengal ubi disertakan.. hahaha..

ape yang paling best tentang ayah jaja ni, die kalo bab buku-buku, memangla dimewahkan.. tak kirala buku ape skali pun hatta nak bli novel.. alangkah dah kawin sekarang ni pun, kadang-kadang die ajak shopping buku.. amikla ape nak, die yang bayarkan.. memang best! tu yg wat jaja makin-makin bertambah sayang kat ayah.. LUV U SO MUCH AYAH!! muahmuah.. segala jasa,jerit-perih ayah membesarkan kami adik beradik yang nakal dan kadang-kadang terejal ni, memang tak terbalas oleh kami tapi ketahuilah ayah bahawa kami akan sentiasa menyayangimu sampai bila-bila..

ayah mentua jaja pun, not bad.. wlaupun tempoh perkenalan kami  tak sampai 10 tahun, tapi ayah pun mmg hebat. serba boleh dan yang paling jaja kagum, ayah mentua jaja pandai wat umah.. pergh!! tabik springla kat ayah.. hehe SAYANG kat ayah gak.. emmuah~

kepada Incik Ipen, HEPI FATHERS DAY bang.. :) you’re de greatest father for our childs.. hehe

dan tak dilupakan, buat arwah ayah, yang tak sempat langsung jaja nak kenal.. malah jumpe pun tak pernah.. ayah, semoga satu hari nanti kita jumpe ye di sane.. wlaupun jaja terkilan tak sempat tengok mahupun tatap wajah ayah sehingga nafas ayah yang terakhir, ayah akan sentiasa jaja ingati dalam doa.. semoga roh ayah tenang disane dan ditempatkan di kalangan hamba-hambaNYA yang soleh.. amin~

ape-ape pun, hargailah ayah kita selagi ade hayatnya.. kalo agak-agak da wat salah tu, cepat-cepatlah minta maaf ye..

P1000055 P1000128 pic Incik Ipen dan ayah jaja yg posing kat air terjun tu.. hehe

SELAMAT HARI BAPA smua… ^_^

2 comments:

kodok hijau the ghost writer said...

semoga bahagisa selamanya

jajarina said...

AMINN~ tanx kodok.. =)

Related Posts with Thumbnails