Tuesday, December 29, 2009

Trauma + Phobia Part 2

first of all, sorry guys coz it takes few days tuk continue part 2.. huhu actually, cri material tuk part 2 ni.. cri pic aiman mse kt hosp dulu.. ade dlm memory kad hp yg i-mobile tu tp x tawu cmne nk uplod coz xd kabel die. try kt card reader pun hampeh.. huhu.. xpela, just uplod pic kete je k..

mse kitorang dok kt tepi highway tu, Aiman nangis tak henti-henti dan dalam masa tengah nangis tu, dia boleh minta susu plak kan?? jadi, hubbyla yang tolong wat kan and bagi kat die.. mase nak wat susu tu, terkejut giler, termos pun pecah, tin susu Lactogen yang besar tu pun kemek.. teringat lappy ni.. alhamdulillah mase tu, si lappy ni tak bawak kalo tak ngan lappy pun hancus agaknye.. huhu

dalam keadaan kalut camtu, aiman die boleh gosok lak mata yang luka tu.. mungkin dia rase tak selesa coz darah mengalir dari kelopak mata dia. juz imagine, bulu mata dah takde, coz koyak betol-betol kat kelopak atas mata.. risau sangat kalo mata dia pun effect.. then, ade sorang kakak ni, sangat baik hati. dia la yang tolong tengok + cuci mata aiman yang bleeding + tutup mata pakai kapas, untuk prevent dari aiman mengosok mata die lagi.. kate kakak tu, dia keje hospital and on de way nak balik kampung, and dah nmpk we ol 1 family + da bby yang luka, tu yg die tolong ape yang patut.. rasa sangat terhutang budi kat kakak tu + bantal yang die bagi aiman pkai mase tu, ade lagi sampai arini. simpan wat kenanganla... huhu

macam mane accident tu boleh berlaku???
macam mane tu, ntahla coz aku sendri mase tu tengah tido tapi yang pasti bunyi letupan yang aku dengar tu rupe-rupenye, tayar depan side aku malatop.. and hubby aku lak mse tu kt lane memotong, means lane kanan.. hubby aku kate, die nak potong 2 buah treler kat depan TP bile tayar dh pecah, xleh nak control kete and tu yang kete tu langgar blakang treler pastu berpusing-pusing dan terbalik-terbalik sampaila terlanggar divider kat tengah-tengah jalan. Divider tu jugak la yang telah memberhentikan kereta kitorang.. kalau tak, tak tawula.. mungkin dah masuk ke lane sebelah kot (lane dari arah yang bertentangan)..

accident tu berlaku pagi gak, dalam kol 7pagi camtu.. and Alhamdulillah mase tu matahari dah terbit. jadi, kereta-kereta yang lain, nampakla kete kami yang berpusing-pusing tu and sempat stopkan kete diorang. if kejadian tu berlaku waktu subuh/malam, konpem tak nampak + mungkin lagi teroks keadaan kitorang..

kitorang smua dibawa ke Hospital Tangkak, Johor oleh Ambulans + Anggota Pertahanan Awam.. seminggu gak stay kat situ sampai Aiman betol2 sembuh.. internship?? terpaksela amik cuti and MC coz tak kan nk tinggalkan anak kt hospital sendirian lak kan..kejadian ni sebenarnye amat tak disangka, padahal sebelum kami bertolak ke jb, kereta + tayar smua hubby dah anta g servis.. herm, tak pela... setiap kejadian tu pasti ada hikmah di sebaliknya.. walau ape pun, syukur Alhamdulillah coz takde nyawa yang melayang termasuk kandungan yang baru menjangkau 3 bulan mase tu.. kete?? takpela.. harta dan wang ringgit boleh dicari tapi nyawa tiada galang ganti..

jadi, di kesempatan ni, kami sekeluarga nak ucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada semua orang awam yang membantu kami ketika kejadian, anggota Pertahanan Awam, pemandu treler yang sangat bertanggungjawab (wlaupun kami yang langgar blkg treler die, die tak lari pun malah on de spot wat report police), anggota polis yang terlibat, James (intern coordinator, Intel), LS Mong (manager), Ust. Khairul (bos hubby), our collegues, ibu bapa, adik beradik, ipar duai, kaum keluarga dan juga sanak saudara yang banyak membantu dan memberi semangat kepada kami..

pesanan untuk anda semua:
berhati-hatila ketika memandu di jalanraya.. kadang-kadang kejadian seperti ni, amat tak dijangka.. jadi, tempuhila ia dengan penuh kesabaran dan tabahkan la hati.. sesungguhnya DIA lebih mengetahui segala-galanya...

some pic's of our late waja:


okay, side ni la yang tayar malatop tu.. tengok! tayar pun dh xd.. tu yg tayar kecik tu, tokeyh bengkel sje bg nyemak kan lagi keadaan.. huhu




tengokla my side.. sit depan tu.. terok kan?? bumbung pun dh terbelah dua tu pasal terbalik-balik kt ats highway.. sumpah! a few days lepas accident ni, sakit badan gile.. and my kaki, sampai skrg, kadang-kadang still rase sengal wlaupn dh g berurut.. huhu




tengokla.. bonet pun xleh nak tutup dah.. tu pasal tokeyh bengkel tu letak kusyen tu ats die.. and kat lampu blkg tu da bekas cam terbelah kan?? tu kesan kena divider yang sebnarnye telah menyelamatkan kitorang + stopkan kete tu.. huhu





* honestly, sampai sekarang, diri ni masih trauma.. fobia pun ye.. stiap kali naik kete, takut tu mesti datang especially kalo adanye reckless driver kt atas jalanraya.. huhu
if ternampak or bertembung ngan ape-ape accident lak, konpem sampai ke malam susah nak tido..

2 comments:

Afiq said...

alhamdulillah xde sape2 yang teruk..seriau plak rase lepas ni nak bawak keta laju2.. tu la yg dirisaukan setiap kali bawak kete,takut tayar meletup tibe2..

jajarina said...

afiq, tu la.. syukur alhamdulillah, coz xd sape yg cdera parah.. tapi betol.. menda ni smue x di jangke.. papepun, owez drive carefully la k..

Related Posts with Thumbnails