Sunday, December 20, 2009

Trauma + Phobia Part 1

arini, genap setahun waja dh meninggal.. huhu

mesti smue cm tertanya-tanya kan? kenapa lak jaja ckp cmtu?? huhu
panjang ceritenye..

LAST YEAR, 20 DISEMBER 2008, SABTU
tahun lepas, my parents and maklang, pergi menunaikan haji.. jadi, my lil son yang Aiman tu, kenala bawak ke penang coz before tu, my parentsla yang jage die.. al-maklum jela, i'm married when i'm still studying. so dat's why la my parents willingly nk jge their only grandson waktu tu till i'm finished my studying.. tapi mse my parents g haji last year, i'm still studying.. ngah final exm + nak start practicum.. huhu.. juz imagine how i need adapted myself wif ols de situation.. and time tu, i'm already in a first trimester + morning sickness yg sgt teroks (bukan setakat morning jek, tengahari, petang, malam la sickness. senang ckp, ol de time la sickness..) huhu

so, i'm took care evrything mase tu and mse final pun, ulang alik from penang to sintok.. giler jaoh kan?? nasibla jadual exam mase tu, ade gap 2,3 hari and ade yang 1 week.. after dah habis final exam, ade gap 4 minggu kot before start practicum.. Alhamdulillah, practicum pun dapat kat penang.. so, takdela masalah sangat cume, AIMAN.. sape nak jage coz xd hire bbysitter.. and first week start practicum tu, my hubby terpaksa ambil cuti the whole week coz nak jage aiman and in de middle of de week, hari rabu kalo tak silap, my parents pun selamat pulang ke tanah air.. alhamdulillah..

setibanya parents kat umah, mlm tu diorang call bitau and tanye pasal aiman.. al-maklum jela, cucu kesayangan dan kitorang pun planning yang hari jumaat malam sabtu, kitorang gerak ke jb jumpe parents, and kebetulan hari sabtu ada kenduri kesyukuran.. and my mom pun memang soh balik jb coz die dah rindukan aiman.. since my B pun cuti, die pun g la service kete.. service everythng before kitorang balik jb.. termasukla allignmentla, tayarla, minyak hitamla, breakla, and macam-macam lagila.. coz nak jalan jauhla katekan..

petang jumaat tu, 19/12/2008 after ofis hour, kemas-kemasla barang yang perlu dibawak balik tapi mase tu dah rase tak sedap hati. tak tawu kenapa?? plus rase cam tak nak balik jb pun ye tapi memikirkan dah janji and kesian kat parents, tu yang gahkan diri tuk balik gak.. tapi dalam diri still rase pelik nape rase cam x nak balik jb.. time susun2 barang dalam kete, ade gak cakap ngan B pasal ni, coz x penah rase camtu sebelum-sebelum ni especially bile nak balik jb (normally, rase hepi jek memanjang + excited + x sabo) tapi B kate, jangan pk kan sangat.. tawakal jek.. so, do i.. berdoa and tawakal hope everything will be fine..

kitorang gerak tengah malam dalam kol 1 pagi camtu coz B nak tido dulu.. and mase on the way tu, kitorang da benti beberape kali.. kadang-kadang, sebelum ni kalo balik jb, kitorang tukar-tukar drive tapi yang kali ni, tak coz i'm not in a good condition.. preggie yek.. hakhakhak jadi, dimanjakan, xyah drive (gedik kan?? aHaks.. xpe, preggie bukan slalu ponnnn) ;P

so, mase on the way tu, after benti kat kl rasenyer, trus jek tertido.. tersedar jap, tengok-tengok signboard dah kat ayer keroh.. then, berjaga jap and tertido lagi coz sangat penat balik dari keje (intern jek sebnarnye tp still banyak keje), pastu packing barang lagi.. tu pasal mata sangat tak larat untuk berjaga.. TIBA-TIBA bunyi letupan yang sangat kuat diikuti dengan rase dihempap-hempap, dihimpit-himpit, ditolak ke kiri ke kanan dengan sangat sangat kuat.. and ape yang mampu diri ni buat mase tu, just menjerit "ABANG....!!!!! ARRRR..... ABANG!!!!! ABAANNNGGGG!!!!" (mase ni, rase cam dalam mimpi, flat yang kitorang duduk tu runtuh.. coz beberape hari sebelum tu, berlaku tanah runtuh kat bukit antarabangsa, kl..)

sedar-sedar, bukak mata jek rupe-rupenyer, kitorang accident.. Ya Allah, mase tu, hanya Tuhan jek tawu perasaan ni.. accident kat lebuhraya utara selatan kat KM175 (antara jasin - tangkak)... bile otak dah leh fikir secara rasional, tengok hubby kat sebelah.. tengok, die okay.. pastu trus jek toleh belakang tengok Aiman.. coz aiman tdo berbaring kat belakang.. ape yang nampak mase tu, aiman still dalam posisi yang same TAPI, mata die kuar darah... berderau tengok die.. trus je tarik die ke sit depan, and tengok-tengok memang kat bahagian kelopak mata atas die, luka.. banyak darah mengalir.. :( tengah kalut dalam kete tu tengok aiman macam tu, tetibe ade orang awam datang trus datang tolong kitorang 1 family..yang penting orang tu selamatkan aiman dulu.. ramai gakla orang-orang awam yang datang tolong.. pastu, my tempat pintu die memang dah jem.. langsung x leh bukak.. and ade lagi sorang hamba Allah ni, tolong kopak kan pintu at my B side.. then, B kuar and B la yang dukung + kuarkan dari kete tu..

sementara kitorang dok tepi highway tu, betol-betol bawah jejantas kitorang duduk, aiman dah start nangis-nangis.. dri sendiri yang sakit trus dilupakan coz tengok aiman berdarah-darah camtu. hubby?? alhamdulillah die xd pape.. yg penting, dalam keadaan kalut-kalut + blur camtu, kepala otak memang x pk lain.. juz pk aiman.. aiman.. aiman.. aiman... sgt risau!!

nak tawu keadaan kete camne??




forget bout dat canvas.. dat canvas tu sebnarnye juz tuk cover kete tu before agent insurance datang.. and dis pic was taken after kete tu dah ditarik ke workshop..
TEROK KAN??? do b continue, aftr dis k..

1 comment:

amraz_78 said...

alhamdulillah semua selamat..ngeri jugak bila dgr bab exsiden nie...

Related Posts with Thumbnails